www.interegionet.org

 

 

Volg ons!

5 aanwijzingen die aangeven dat u een nieuwe matras nodig heeft

Uw matras is een essentieel onderdeel van uw dagelijkse leven, en een matras kopen zou met grote zorg moeten gebeuren. Het kan dus makkelijk en verleidelijk zijn om te geloven dat u en uw matras voor altijd samen zullen zijn. Helaas, hoe geweldig uw matras ook mag zijn, is dit toch een relatie die eens tot een einde moet komen.

 AANWIJZINGEN DOOR UW MATRAS

1. Duidelijk doorzakken

De meest zichtbare aanduiding dat een matras moet worden vervangen, kan het doorzakken ook een aanwijzing zijn dat "het tijd is om uw matras te vervangen”. Het is ook een symptoom dat van toepassing is op alle soorten matrassen, omdat ook veren in de loop van de tijd kunnen breken, geheugenschuim wordt zachter en de vezels in andere materialen comprimeren, wat allemaal leidt tot doorzakken. Wacht niet op een krater in het midden van uw bed. Zelfs kleine doorzakkingen van 2,5 tot 10 cm mogen niet worden genegeerd, omdat ze een gebrek aan ondersteuning voor de meest kwetsbare delen van uw lichaam kunnen betekenen.

2. Een hele indruk

Dit is specifiek van toepassing op matrassen met geheugenschuim en kan een beetje lastig zijn om te ontcijferen. Dat is zo omdat het geheugenschuim zich uw lichaam en slaappositie "onthouden" (vandaar dus de naam), maar alleen tot een zekere mate. Nadat u uit bed bent opgestaan, moet het schuim meestal terugkeren naar zijn oorspronkelijke positie. Echter, na verloop van tijd breekt de cellulaire structuur van het geheugenschuim af, wordt zachter en verliest het vermogen om terug te springen, en dus ook ondersteunen. Als uw matras met geheugenschuim een lichaamsindruk vertoont die nog lang aanwezig blijft nadat u allang bent opgestaan, of als de indruk dieper is dan vijf centimeter, is het tijd om de matras te vervangen.

3. Het goudlokjeseffect

Matrassen met geheugenschuim moeten ook opmerkzaam zijn als hun matras te hard of te zacht wordt. Vanwege de gevoeligheid van het geheugenschuim voor de temperatuur (de reden dat veel mensen 'warm slapen' op de matrassen met geheugensteun) wordt die in de loop van de tijd hard wanneer ze in een kleine kamer liggen, of zacht in de loop van de tijd wanneer ze in een warme kamer liggen. Deze verandering in stevigheid kan verwoestend zijn voor uw comfort.

4. Een bobbel of twee?

Wanneer de vulling in de matras mettertijd verschuift, kunnen er bobbels in uw matras ontstaan. Deze ongelijke dichtheid kan betekenen dat u niet daar wordt ondersteund waar dat het geval zou moeten zijn. Het kan ook ongemakkelijke drukpunten veroorzaken. Hoewel bobbels meer voorkomen bij matrassen van lagere kwaliteit, kan het ook gebeuren bij matrassen van hoge kwaliteit die hun levensduur er bijna op hebben zitten.

5. Leeftijd is slechts een nummer ... tenzij u een matras bent

Zelfs als uw matras geen van de bovengenoemde tekenen vertoont, als hij meer dan zeven jaar oud is, moet u er wat aan doen. De meeste matrassen zullen na 7 tot 10 jaar vervangen moeten worden. Zelfs als u denkt dat u goed slaapt, is het slechts betekenen dat u gewend bent geraakt aan een minder dan uitstekende slaapervaring.