www.interegionet.org

 

 

Volg ons!

De drie belangrijkste verzekeringen die iedereen nodig heeft

Het leven levert veel onverwachte zaken op voor ons allemaal. Hoewel we deze zaken meestal niet kunnen voorkomen, kunnen we er wel voor kiezen om ons leven een beetje te beschermen.  Verzekeringen zijn bedoeld om ons een zekere mate van bescherming te bieden, op zijn minst financieel, voor als er een ramp zou gebeuren. Er zijn tal van verzekeringsopties beschikbaar, en veel financiële experts vertellen ons dat we deze verzekeringen nodig hebben. Er zijn echter vier verzekeringen die we volgens de meeste financiële experts allemaal zouden moeten hebben: gezondheid, auto, leven en lange-termijn-onbekwaamheid. Elk van deze vier behandelt een specifiek aspect van uw leven, en elk is afzonderlijk erg belangrijk voor uw financiële toekomst.

 

Levensverzekering

De belangrijkste reden voor het hebben van levensverzekeringen is het zorgen voor degenen die u achterlaat. Dit is uiterst belangrijk als u een gezin heeft dat afhankelijk is van uw salaris om de rekeningen te betalen. Verzekeringsexperts wijzen er op dat de uitkering van een levensverzekering gelijk zou moet zijn aan "tien keer uw jaarlijkse inkomen." Dit bedrag zou genoeg geld opleveren om te kunnen voldoen aan bestaande uitgaven, om begrafeniskosten te dekken en uw familie een financiële buffer te geven. Die financiële buffer zal hen helpen om er weer bovenop te komen na uw overlijden. Bij het inschatten van de hoogte van de overlijdensdekking die u nodig heeft, calculeer dan  niet alleen de begrafeniskosten in, maar ook de betalingen en de kosten van levensonderhoud, zoals leningen, creditcards en belastingen, maar ook kinderopvang, en de toekomstige studiekosten van uw kinderen.

Ziektekostenverzekering

Het vinden van een betaalbare ziektekostenverzekering is moeilijk, vooral zonder een door uw werkgever gesponsord programma of als u reeds een bestaande aandoening heeft. Met de stijgende eigen bijdragen, jaarlijkse eigen risico’s en dalende dekking, is de ziektekostenverzekering uitgegroeid tot een luxe die steeds minder personen zich kunnen veroorloven. Maar, zelfs een minimale verzekering is beter dan helemaal geen dekking. Neem contact op met uw werkgever met betrekking tot mogelijke voordelen op het gebied van de gezondheidszorg, vraag na of u via beroepsorganisaties waar u lid van bent mogelijkerwijs groepsdekking van het gezondheidsrisico verstrekken.

Autoverzekering

 

Nogmaals, zoals met alle verzekeringen, zullen uw individuele omstandigheden de prijs bepalen  van uw autoverzekering. Het beste advies is om een aantal verschillende tarieven op te vragen, lees de verstrekte dekking zorgvuldig door en controleer regelmatig om te zien of u misschien in aanmerking komt voor lagere tarieven op basis van leeftijd, rijgedrag of het gebied waar u woont.