www.interegionet.org

 

 

Volg ons!

5 dingen die u moet weten voordat u een appartement huurt

Er zijn zaken die u moet overwegen voordat u de grote stap waagt, dus hier zijn onze tien punten om ervoor te zorgen dat u voorbereid bent voordat u een huurcontract ondertekent. Vastima zal u altijd helpen tijdens uw zoektocht naar een appartement.

Stel een budget op

Bedenk hoeveel u zich kunt veroorloven om te betalen. Begin aan uw zoektocht op basis van uw budget.

Wat zoek je?

Neem een ​​vel papier en schrijf uw lijst met eisen op. Wilt u een rustig gebouw in de buurt van school of werk dat huisdieren toelaat en beschikt over gratis parkeergelegenheid? Wat dacht u van een vaatwasser of een wasserij in de buurt?

Wat is inbegrepen?

Het is heel belangrijk om te weten of de huur inclusief verwarming, water, elektriciteit, kabel of internet verbinding is, maar nog belangrijker is het om te weten wat de gemiddelde rekeningen van nutsbedrijven in het gebouw zijn.

Lees voordat u tekent

Een veel voorkomende fout die we meestal maken is dat we een contract ondertekenen voordat we het goed hebben gelezen. Controleer om te zien of de volgende punten in het contract zijn opgenomen:

  • Het begin en de einddatum
  • De huurprijs en informatie over de borg
  • Wat de redenen zijn waarop uw verhuurder uw huurcontract kan opzeggen
  • Of er boetes zijn voor het verlaten van uw appartement vóór de vervaldatum?
  • Wie is verantwoordelijk voor reparaties en dergelijke?

Waar kijk je naar tijdens je bezoek aan het appartement?

U vindt de huurprijs OK, de locatie is geweldig, maar u wilt zien waar u gaat leven. Hier zijn een paar dingen om goed naar te kijken:

  • Pijpen - zij het gas, water of iets anders, controleer op lekkage.
  • Kranen, douchekoppen en water - zorg ervoor dat er echt water (zowel koud als warm) uit de kranen en de douche kop komt en met een behoorlijke druk. Ook het toilet moet goed en grondig doorspoelen.
  • Elektriciteit en apparaten moeten allemaal werken. Controleer of alle lichten of andere elektrische apparaten operationeel zijn. Controleer ook de airconditioning en de verwarming om te zien of ze goed werken.
  • Muren en ramen. Controleer de ramen om te zien of ze openen, sluiten en naar behoren te vergrendelen zijn. Inspecteer ook de muren. Hoe meer gemeenschappelijke wanden (gedeeld met aangrenzende appartementen), hoe groter de kans op lawaai overlast.