www.interegionet.org

 

 

Volg ons!

Hoe u de beste printer voor thuis uitkiest

Het selecteren van een thuisprinter kan moeilijk zijn, enerzijds doordat er zoveel opties zijn, maar vooral door alle ingewikkelde termen die het besluitvormingsproces kunnen bemoeilijken. Met dat in gedachten, hebben we voor u een snel–en-direct koopwijzer voor printers opgesteld voor het selecteren van een thuisprinter. 

Als u momenteel op zoek bent naar een thuis- of kantoorprinter, raden we u aan om www.brother.be te bezoeken.

Inkjet of laser?

Kleuren inkjetprinters worden het meest aangeschaft omdat ze zo ongeveer alles kunnen afdrukken: essays, taartdiagrammen, hoogglanzende foto's, noem maar op. Maar met inkjets afgedrukte tekst is niet altijd even scherp als die van een laserprinter, meestal zijn ze ook langzamer, en in sommige gevallen kosten ze meer om ze operabel te houden.

Laserprinters worden het meest aangeschaft voor zakelijk gebruik in kantoren, omdat ze grote hoeveelheden tekst snel kunnen afdrukken, betrouwbaar zijn, en goedkoper worden. En buiten het feit dat de tekst scherper is dan bij gebruik van een inkjet, lopen laserafdrukken niet uit als ze nat worden. Kleuren-laserprinters zijn sinds kort ook betaalbaar geworden voor de consument, maar de kosten van het vervangen van de kleuren-lasertoner kunnen nog steeds zeer hoog zijn, waardoor ze vaak een slechte optie voor thuisgebruik zijn.

All-in-one? 

Zowel laser- als inkjetprinters zijn verkrijgbaar met een scannerbed op de bovenkant van het apparaat, waardoor ze een all-in-one (AIO) apparaat zijn geworden: printer, kopieerder, scanner en/of fax (ook wel een multifunctionele printer of MFP genoemd). Hoewel u misschien niet alle functies direct nodig heeft, is het kopen van een all-in-one printer voor thuisgebruik zeer zinvol, niet alleen omdat hij goedkoper is dan dat u een losse printer en een standalone scanner koopt, maar ook omwille van de ruimtebesparing.

Fotoprinters

Als u meer geïnteresseerd bent in het bewaren van familiefoto's op papier dan het printen van huiswerkopdrachten en taartdiagrammen, kunt u overwegen om een speciale fotoprinter aan te schaffen. Hoewel ze de flexibiliteit van de multitaskers missen, is de kwaliteit van de afdrukken meestal veel beter, en kunnen deze vaak concurreren met of overtreffen ze zelfs de kwaliteit van wat u ontvangt van een kiosk of postorderbedrijf zoals Shutterfly. De prijs die u betaalt voor het gemak verdient u terug via de lagere afdrukkosten. Fotoprinters kunnen aparte inkt en papier gebruiken, of beide kunnen worden opgenomen in een enkele cartridge (draagbare fotoprinters).