www.interegionet.org

 

 

Volg ons!

Verwijder naamstickervlekken, lijm & kleefstof

naamlabelHeeft u een beetje lijm op uw overhemd? Het is misschien verleidelijk om te denken dat het wel weer schoon zal worden in de wasmachine. Maar als u niet voorzichtig bent, kan het zijn dat de lijm, kleefstof, of stickers permanent op uw kleding zullen achterblijven. Wanneer een van uw kledingstukken een met kleefstof aangebrachte naamsticker of naamlabel heeft, adviseer ik om deze te verwijderen op de hieronder beschreven wijze. Bezoek https://www.mynametags.fr/ om kwaliteitsvolle labels te bestellen.

Zo moet het worden gedaan:

1. Het verwijderen van stickers Als u te maken heeft met een koppige sticker die niet volledig wil loskomen van uw kleren, zijn er een paar verschillende methoden die u kunt uitproberen. Begin met een ijsblokje. Dit is vooral effectief als er nog resten van het papier vastzitten aan de kleding. Wrijf over de stickervlek met een ijsblokje om deze te bevriezen en maak op die manier de kleefstof los. Als dit niet werkt, kunt u proberen om de vlek in te wrijven met een beetje kook- of babyolie om de sticker los te krijgen. Vervolgens de plek waar de sticker heeft gezeten goed spoelen. Wrijf vloeibaar wasmiddel in de vlek en daarna normaal wassen.

  • Het verwijderen van lijm & kleefstof

Voor het verwijderen van lijm en andere op water gebaseerde soorten kleefstoffen, gebruikt u een lepel om eventuele overtollige lijm te verwijderen. Wrijf daarna vaseline op de vlek en verwijder de losse stukjes lijm. Om daarna de vaseline te verwijderen, wrijft u afwasmiddel in de vlek en spoelt u goed na met zo heet mogelijk water dat veilig is voor de stof. Herhaal dit totdat er geen lijm meer over is en was het kledingstuk daarna in de wasmachine met zo heet mogelijk water dat veilig is voor het weefsel.

Tips:

Wees voorzichtig bij het lostrekken van losgemaakte stukken lijm, sticker, of kleefstof van uw kleding. Als u te hard trekt, kunt u de vezels van de kleding beschadigen.

Wat u nodig heeft:

  • Ijsblokje
  • Kook- of babyolie
  • Lepel
  • Vaseline
  • Afwasmiddel
  • Wasmiddel