www.interegionet.org

 

 

Volg ons!

5 tips voor het online kopen van kleding

kleding online kopenHet online kopen van kleding kan wat ingewikkeld zijn. Je kunt de stof niet voelen of het product passen, maar er zijn genoeg manieren om online te kopen zonder hier spijt van te krijgen. Er zitten veel voordelen aan het online shoppen, zoals bijvoorbeeld dat je precies kunt winkelen wanneer het jou uitkomt. Andere voordelen zijn een bijna ongelimiteerde selectie en de mogelijkheid om te vergelijken met andere winkels vanachter je computer! Het besparen alleen zal je al overhalen om over te stappen. Hier volgen 5 trucs die je helpen bij je webshop ervaring. Wanneer je op zoek bent naar jeansbroeken, probeer dan het merk brax online! Deze jeansbroeken zitten als gegoten! 

1) Ken je maat. 

Vind je meetlint en noteer je borst, taille, heup en armlengtes. Een manier om vals te spelen is om een stuk kleding op te meten dat je perfect past. Gebruik deze ter vergelijking.

Let erop dat er geen universele maten zijn tussen de verschillende fabrikanten. Doorzoek je kledingkast. Je topjes zijn misschien over het algemeen S, met hier en daar een M en misschien zelfs een L die klein lijkt.

Dit komt doordat er richtlijnen zijn in de mode-industrie, maar de exacte regels zijn nergens vastgesteld. Let op informatie met betrekking tot centimeters, deze zijn universeel en maken het makkelijker te vergelijken dan "small" of "large".

2) Wees flexibel, computer monitoren verschillen.

Alhoewel computer monitoren zijn ontwikkeld om miljoenen kleuren weer te geven kan de kleur van het kledingstuk dat wordt weergegeven licht verschillen van de echte kleur. Let er ook op dat fabrikanten soms qua verfkleur verschillen. Dit is zelfs het geval in echte fysieke winkels. Als je het nog steeds niet zeker weet, neem dan contact op met de verkoper om te vragen of hun "rood" meer neigt richting de kleur van tomaten of van wijn.

3) Begrijp de verzendkosten.

Koop verschillende producten op hetzelfde moment om zo te voorkomen dat je extra verzendkosten moet betalen. Of nog beter, ga op zoek naar winkels die geen verzendkosten rekenen!

4) Onderzoek de mogelijkheid om terug te sturen.

De meeste online winkels bieden je de mogelijkheid om kleding binnen een bepaalde tijd terug te sturen. Je zult beter weten wat je opties zijn en of je aankoop definitief is, of juist niet.

5) Onderzoek de reputatie van de verkoper.

Lees klantenrecensies over de site van de verkoper waar je wilt kopen en let erop dat deze klanten tevreden waren met de site. Waren de klanten blij met wat ze ontvingen, en wanneer het werd bezorgd? Hebben de recensies het over een goede klantenservice of een snelle verzending? Neem deze allemaal mee in je onderzoek.