www.interegionet.org

 

 

Volg ons!

Waarom SEO zo belangrijk is.

seo

SEO is een van de minst begrepen termen in de wereld van marketing. Hoewel SEO vaak wordt afgeschilderd als een goed bewaard geheim waarvoor je eerst tot de internet illuminati moet treden om ingewijd te worden, is SEO echter een gewone marketingmethode. Het laatste decennium heeft de twijfelachtige associatie van SEO als een soort alchemie er toe geleid dat deze heel erg werd onderschat  als onderdeel van een  solide marketing plan voor kleine, middelgrote en grote bedrijven. Meer en meer bedrijven zijn zich bewust van het belang van goede SEO, er worden dan ook vaker en vaker SEO trainings gevolgd, zoals bijvoorbeeld deze: http://www.clicktrustacademy.be/.

Ik vind dit erg jammer want SEO is een zeer haalbare marketing optie dat samen met effectieve landingspagina's en webinhoud je bedrijf waardevolle leads en klanten kan bezorgen. Bovendien hebben studies aangetoond dat SEO een hogere ROI oplevert dan de traditionele vormen van marketing zoals TV en print advertenties. Het is geen magie; enkel SEO zal je bedrijf niet katapulteren tot in de Fortune 500. Maar dit is ook niet het geval bij elke andere vorm van reclame. Het kan wel andere dingen voor je bedrijf betekenen: zichtbaarheid, branding, verkeer, een hoge ROI, geloofwaardigheid en inzichten in het gedrag van je klanten. We bespreken elk van deze hieronder. Om bij te leren over verschillende ranking factoren volg je best ook een SEO training.

SEO is goed voor de zichtbaarheid en branding van je bedrijf

Wanneer mensen zoeken naar je producten en diensten, wil je uiteraard zo hoog mogelijk in de zoekresultaten verschijnen. De redenen hiervoor zijn meer dan alleen maar doorklikken naar je website. Louter in de zoekresultaten verschijnen voor termen die direct met je onderneming te maken hebben, is al een meerwaarde voor je bedrijf. Bijvoorbeeld; een zoekactie is niet gewoon één term zoeken, klikken op een paar websites en gedaan. Een zoekactie wordt heel vaak verfijnd; mensen zoeken, klikken, passen zoektermen aan, klikken, verfijnen zoekresultaten verder, zoeken enz.

Dus wat betekent dit voor je bedrijf? Als je niet in één zoekresultaat maar in verschillende resultaten verschijnt, krijg je veel meer mindshare met elke potentiële klant. De kans is groot dat deze uiteindelijk zal doorklikken naar jouw website en omdat je voortdurend in de zoekresultaten verschijnt, zal de klant je ook veel meer vertrouwen. Dat brengt ons bij de volgende reden waarom SEO is belangrijk voor je bedrijf.

SEO biedt je bedrijf geloofwaardigheid

Mensen maken mentale notities van de rankings voor de termen die ze in Google en andere zoekmachines voeren. Ook al realiseren ze zich dit niet altijd, in het hoofd van de consument is je ranking een motie van vertrouwen:"Google zegt dat dit bedrijf relevant is dus dan moet dat wel het geval zijn." Dit klinkt misschien een beetje vergezocht maar laten we eens kijken naar een ander voorbeeld: als je in de tijd van de gele gids op zoek ging naar een loodgieter, zou je de persoon kiezen op de zevende pagina of begin je de zoektocht eerder vanaf de eerste pagina? Je klanten zullen het misschien niet toegeven maar de hogere ranking in de zoekresultaten maakt jouw bedrijf voor hun geloofwaardiger.