www.interegionet.org

 

 

Volg ons!

Naamlabels: bespaar op verloren kleding

Uit mijn kindertijd kan ik me herinneren dat mijn moeder met een grote zwarte viltstift al mijn kleren markeerde. Toendertijd vond ik dat super irritant, maar nu ik zelf kinderen heb en regelmatig tussen de verloren voorwerpen sta te zoeken kan ik het volledig begrijpen. Het lijkt erop dat alles wat niet vastgebonden of permanent bevestigd kan worden redelijk snel verloren gaat, en gezien hoe snel mijn kinderen afgeleid zijn, is niks veilig! De kosten van verloren kleding kunnen echt snel oplopen, en dus is het bevestigen van naamlabels echt een kostenbesparende maatregel. Kledinglabels maken kan ook makkelijk online! Leuk toch?

Nu kan je je naamlabels online bestellen voor een prijsje, of je kan simpelweg een labelprinter aanschaffen!

Naamlabels: bespaar op verloren kleding

Er zijn tal van manieren om de kleding van je kinderen te labellen, zoals naamlabels, naamstickers of strijklabels. Hieronder vind je een paar hints om op een praktische manier naamlabels aan te brengen.

Gepersonaliseerde labels zijn een geweldige manier om kinderkleding te labelen. Gepersonaliseerde etiketten gemaakt van wasbare stof en bedrukt met permanente inkt kunnen snel en makkelijk ingestreken of ingenaaid worden in de kleding van je kinderen.

Instrijklabels zijn snel en eenvoudig, maar ze zijn helaas niet geschikt voor alle stoffen. Jassen bijvoorbeeld zijn vaak gemaakt van stof die niet gestreken mag worden, en ook andere kledingartikelen zullen krimpen of verbranden bi het strijken. Voor je strijklabels toepast moet je dus altijd eerst de kleding goed controleren!

Naamlabels die je innaait kan je makkelijk achteraf verwijderen als je de kinderkleren wil verkopen of uitlenen, of als je contactgegevens veranderen.

Er zijn verschillende websites die gepersonaliseerde labels verkopen. De prijzen variëren uiteraard van plaats tot plaats, maar normaal gezien moet het lukken om tussen de 50 en 75 naamlabels te kopen voor een 20-tal euro, doorgaans meer als je voor zwart-wit naamlabels in plaats van gekleurde labels gaat.

In de meeste gevallen zakt de prijs naargelang het aantal, dus kan je overwegen om gewoon de familienaam en je telefoonnummer af te drukken, zodat je hetzelfde pakketje labels kan gebruiken voor elk van je kinderen.

Als laatste optie kan je de methode van mijn moeder toepassen, en met permanente stift schrijven op het binnenlabel van de kleding van je kinderen. Dit is natuurlijk de goedkoopste optie, maar je schrijfruimte is wel beperkt, en dus ook de hoeveelheid informatie die je kan meegeven.